2M Blog
2M Shop
2M Directory
2M Collective
live. learn. share. design.

Nature Study

Categories: Architecture + Interiors

SL_02-Warchol

Here’s an incentive for everyone to bone up on scholarly pursuits: a glass and concrete cube in the middle of a wooded landscape, designed as a personal library and study by New York City architectural firm Gluck+. “The first floor is completely closed and contains stacks for a library of books. The second floor, which is entirely  open, is a scholar’s working study. The study sits on the books below much like scholarship rests on the body of work that precedes it.”

Sliding windows, which open on all four sides, allow for direct engagement with the natural surroundings throughout the year. “The changing seasons provide the context, with the study “walls” green in the summer, orange in the fall, and white in the winter. The study is a serene and solitary haven for quiet work that is at the same time immersed in the natural world around it.” So beautifully immersed, in fact, that we can’t help but wonder how much work could possibly get done here.

SL_06-WarcholSL_09-Gluck

 

SL_08-Warchol PR-2-2309-CP-Warchol TIFFs 15SL_07-Gluck

Images: GLUCK+

3 Comments to "Nature Study"

  1. I would definitely have trouble getting a lot of work done in such a serene setting.

  2. Pingback: Augenpralinen – kreativ und individuell Wohnen und Einrichten » Wo die wilden Kerle wohnen…

  3. Pingback: 【建築デザイン】今世紀最高の書斎!森の中、コンクリートとガラスの建築。 @onFilters | on Filters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>