Modern and Woodsy: The Mill House

Architecture & Interiors

The Mill House in Skåne, Sweden by Wingårdh Arkitektkontor AB is, quite frankly, simply stunning. A converted, old farm house, the vacation home’s style mixes a farm-like aesthetic with completely clean lines. It’s modern, but it’s earthy and homey. It’s modern, but it feels warm like a cabin.

The wood-wrapped walls, mixed with the beautiful views of the gorgeous but tight woods outside, all work together to create a tucked-away oasis that is completely tranquil and relaxing.

“Wingårdh converted a large old farm in the countryside in southern Sweden into a vacation house for a family from the nearby city of Malmö. He transformed the original farm buildings – cowshed, stables, hay loft and barn – into sleeping quarters, kitchen and a gym, among other rooms, and added a new freestanding wing to the late 19th -century house. This little annex is a refuge, a quiet place to escape to or a private domain for guests to inhabit. Throughout the project, the client demonstrated unwavering faith in the architect, giving him great latitude in designing the little fifty-square-meter cottage.”

Do you love this space? Modern enough? Too modern? Too small?

Images: Architizer
By |


  1. Flake

    Sep 10, 2012 at 7:49 am

    I like how light floats in and wood looks stunning inside but I wouldn’t like to live in a glass box though.

    • Adrienne Breaux

      Sep 10, 2012 at 7:54 am

      Glass box bad, but floaty light and wood good, I’m with you!

  2. foster

    Sep 10, 2012 at 11:23 am

    living in a glass box is really nice! i spend all my time there, just dont throw any stones and youll be fine.

    • Adrienne Breaux

      Sep 10, 2012 at 11:48 am

      Hah! Nice to know it’s doable, considering how lovely it is!

  3. Pingback: Modern and Woodsy: The Mill House | 2Modern Blog « The Reclamation Administration

  4. Kalina

    Sep 13, 2012 at 11:27 pm


  5. Dave Kennedy

    Jan 3, 2013 at 5:53 pm

    Really like the contemporary, efficient use of space and the glass, wood, stone material combination. I would like to try living there – very minimalist!

  6. Pingback: 城市美學新態度 | 簡約前衛的度假農庄 – The Mill House

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *