The Ring House

Architecture & Interiors

Picture 13

Architects: TNA  Location:  Nagano, Japan

Built in a dense forest the Ring House is a glass box wrapped in horizontal stripes of burnt cedar.  The stripes refer to both to the bands of glass and wood and the panoramic 360 degree views of the forest from the interior spaces.  The burnt cedar pays homage to the forest in a clever way, creating a raw, earthy contrast to the sleek glass and steel glazing.  By eliminating most of the interior walls, one experiences the forest from all sides.  To look at the house is to look through the house to the forest beyond.  This creates the illusion as if the trees themselves were growing through the house.  Yet the horizontal bands create a contrast in pattern to the verticality of the forest with magnetic effect.

By |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *